MalaysianUnderwater.com (MUW) • View topic - KLCC - Aquaria

KLCC - Aquaria

Discuss anything about scuba diving here…

KLCC - Aquaria

Post Number:#1  Postby niezam » Tue Aug 29, 2006 8:57 am

PART 1

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
niezam
 
Topic author

Re: KLCC - Aquaria

Post Number:#2  Postby niezam » Tue Aug 29, 2006 9:03 am

PART 2

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
niezam
 
Topic author

Re: KLCC - Aquaria

Post Number:#3  Postby niezam » Tue Aug 29, 2006 9:21 am

PART 3

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
niezam
 
Topic author

Re: KLCC - Aquaria

Post Number:#4  Postby niezam » Tue Aug 29, 2006 9:34 am

PART 4

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

END
niezam
 
Topic author

Re: KLCC - Aquaria

Post Number:#5  Postby MUW » Tue Aug 29, 2006 11:35 am

zam cun aaa gambar kau ..ko pakai camera apa aa?  8-)
User avatar
MUW
Administrator
Administrator
 
Posts: 241
Topics: 1
Joined: Tue Nov 08, 2005 11:00 pm
Location: the Island!
Gender: None specified

Re: KLCC - Aquaria

Post Number:#6  Postby sheik » Tue Aug 29, 2006 1:05 pm

bagus gak pergi aquaria nih. dapat tengok semua menatang. termasuklah manta ray. tak yah susah2...
Diving: A Serious Play
User avatar
sheik
Administrator
Administrator
 
Posts: 2865
Joined: Fri Aug 18, 2006 10:51 pm
Location: at ease
Gender: None specified

Re: KLCC - Aquaria

Post Number:#7  Postby SeaSir » Wed Aug 30, 2006 10:22 am

Berapa harga tiket untuk masuk..........................dengar kata boleh masuk FREE tapi kena cuci kolam.
aku ada calon untuk kerja2 amal tersebut.......

calonnya ialah.........

1.Tuan sheik
2. Tuan arif
3. Tuan niza
4. Tuan Rahmat
5. Tuan aku
6. Tuan Puan yang sudi

Aku tak boleh........sebab aku adalah Tuan laut   ;D

Seasir  8-) alahan pada kolam-molam ni...
SeaSir
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 725
Joined: Wed Aug 30, 2006 9:37 am
Location: Kota Bharu/ Kuala Terengganu/ Kuala Lumpur
Gender: None specified

Re: KLCC - Aquaria

Post Number:#8  Postby sheik » Wed Aug 30, 2006 11:29 am

kalau macam ni, sambil cuci, sambil menembak.. banyak ikan kat dalam tu.. contained area lak tu.. tak ada dia orang declare marine park pun.. so boleh la...
Diving: A Serious Play
User avatar
sheik
Administrator
Administrator
 
Posts: 2865
Joined: Fri Aug 18, 2006 10:51 pm
Location: at ease
Gender: None specified

Re: KLCC - Aquaria

Post Number:#9  Postby John F SeaDemon » Thu Aug 31, 2006 3:44 pm

Aku setuju sebab kena ada demonstrasi menembak ikan...

Meh aku add sikit gambar...

Image
Budak-budak nakal

Image
Ikan nampak orang macam ni la

Image
Dah jadi ikan

Image
Menyorok takut ada Sheik datang tembak

Image
Ni kalau tembak, satu weekend atas LOB makan ini jah

Image
Housing dah sejuk...mula fogging
Last edited by Anonymous on Thu Aug 31, 2006 3:45 pm, edited 1 time in total.
-If I tell you I'm good, you would probably think I'm boasting. If I tell you I'm no good, you know I'm lying-
John F SeaDemon
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 5478
Joined: Mon Aug 28, 2006 11:46 pm
Location: Underwater
Gender: None specified

Re: KLCC - Aquaria

Post Number:#10  Postby LaraCroft » Fri Sep 01, 2006 12:46 pm

Berapa harga tiket untuk masuk..........................dengar kata boleh masuk FREE tapi kena cuci kolam.
aku ada calon untuk kerja2 amal tersebut.......

calonnya ialah.........

1.Tuan sheik
2. Tuan arif
3. Tuan niza
4. Tuan Rahmat
5. Tuan aku
6. Tuan Puan yang sudi

Aku tak boleh........sebab aku adalah Tuan laut   ;D

Seasir  8-) alahan pada kolam-molam ni...



Hello Seasir,

Just untuk pengetahuan mu dan semua yang ingin tahu, since u tanya..
Entry Fee ke Aquaria KLCC ialah RM38 (Dewasa) TETAPI bagi yang memiliki MY KAD seperti saya ;), harganya RM28.

Ermm... bagi kanak-kanak pula, below 3 tahun = Free.
RM26 (umur 3-12 if not mistaken), pemilik MY KAD = RM22.

My one and only visit to Aquaria was educational.. My favourite was to see the 'Ikan Arapamia' gergasi tuuuu... Ada lar 2-3 ekor gak.

Since I have been to a few underwater worlds local & overseas.. I think the tank is wee bit too small. Even now dah nampak macam cramp sikit. Kesian marine creatures tu sume.

Sesiapa yang belum pergi tu... pergi lah.. Walaupun kita sebagai penyelam2 dapat lihat lebih dari itu di dasar laut... But..

Support la our Malaysian Product or shall I say.. The Malaysian Effort.  :D

Cherio.. & Cheers!
Get busy livin' or Get busy divin'
User avatar
LaraCroft
Scuba Guru
Scuba Guru
 
Posts: 1367
Joined: Fri Sep 01, 2006 9:38 am
Location: Right smack in the heart of Kuala Lumpur.
Gender: None specified

Re: KLCC - Aquaria

Post Number:#11  Postby KatakpiNC » Tue Sep 05, 2006 4:55 pm

Utk Per***ok...........tolak abis discount bayar RM 11.20 jer
Go Down Longer..........
KatakpiNC
Sport Diver
Sport Diver
 
Posts: 154
Joined: Sat Sep 02, 2006 2:42 pm
Location: KaTaKPiNK s.p.a, Bologna, 192929 Italy
Gender: None specified

Re: KLCC - Aquaria

Post Number:#12  Postby Jim » Tue Sep 05, 2006 5:26 pm

Utk Per***ok...........tolak abis discount bayar RM 11.20 jer


....kalu laksanakan aktiviti2 Mer****k, depa bayar RM100 sejam...hehehehe
User avatar
Jim
Master Scuba Diver
Master Scuba Diver
 
Posts: 783
Joined: Wed Aug 23, 2006 1:04 pm
Location: KL
Gender: None specified

Re: KLCC - Aquaria

Post Number:#13  Postby pacai » Wed Sep 20, 2006 9:19 am

ko keje aquaria ek? hehehe.. ex aku keje situ jugak... hahaha.... tapi sampai hari ni aku tak penah pegi situ...
User avatar
pacai
Sport Diver
Sport Diver
 
Posts: 77
Joined: Tue Sep 19, 2006 3:10 pm
Location: Bandar Palma
Gender: None specified

Re: KLCC - Aquaria

Post Number:#14  Postby Bobo® » Mon Sep 25, 2006 3:25 pm

aku pun nak add la sket gambar underwater Aquaria ni, but without Gee la...waaaa... :'(

Image
ni masa cherryl nak makan orang yang selalu bagi dia makan.

Image
ni gambo aku ler...

Image
Ni geng mat rempit aquaria, jgn tak tau, dia main langgar je diver

Image
ni cheryl, sand tiger shark paling besar (kalau bukan dia... kira aku tipu la, aku tanya ex kurator... dia pun tak kenal hahahah)

Image
ni masa nak comolot ngan aku

Image
Orang yang datang lagi pelik tengok aku dari shark tu hahaha

Image
ni masa pari ni baru sampai, sibuk nak kenal ngan aku.

Image
Ni bukan spesies yang ada kat aquaria, ni spesies jembalang laut pulau tioman
Last edited by Anonymous on Mon Sep 25, 2006 3:53 pm, edited 1 time in total.
Dive Tenggara Adventure [1696725-D] twitter - @divetenggara
Need Seac-Sub, Pelican, Fantasea Line, DAN Insurance, call me www.divetenggara.com :: 019-2121109 :: info@divetenggara.com
Bobo®
SCUBA PROFESSIONAL
SCUBA PROFESSIONAL
 
Posts: 2796
Joined: Mon Sep 25, 2006 1:51 pm
Location: Dalam air ler....
Gender: None specified

Re: KLCC - Aquaria

Post Number:#15  Postby John F SeaDemon » Mon Sep 25, 2006 5:21 pm

aku pun nak add la sket gambar underwater Aquaria ni, but without Gee la...waaaa... :'(

Image
Ni bukan spesies yang ada kat aquaria, ni spesies jembalang laut pulau tioman


Hahaha...lu pergi dengan Ina. Cerita pasal jumpa jembalang kat laut Tioman, ini kembar jembalang laut wa jumpa rasanya pada hari yang sama lu nampak jembalang tu, bro.  :P ;D :D

Image
Last edited by Anonymous on Mon Sep 25, 2006 5:23 pm, edited 1 time in total.
-If I tell you I'm good, you would probably think I'm boasting. If I tell you I'm no good, you know I'm lying-
John F SeaDemon
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 5478
Joined: Mon Aug 28, 2006 11:46 pm
Location: Underwater
Gender: None specified

Re: KLCC - Aquaria

Post Number:#16  Postby sheik » Mon Sep 25, 2006 6:21 pm

Fuyooo... dia punya regulator ada kipas...!
Diving: A Serious Play
User avatar
sheik
Administrator
Administrator
 
Posts: 2865
Joined: Fri Aug 18, 2006 10:51 pm
Location: at ease
Gender: None specified

Re: KLCC - Aquaria

Post Number:#17  Postby John F SeaDemon » Mon Sep 25, 2006 6:27 pm

Fuyooo... dia punya regulator ada kipas...!


Senang beb. Tak payah ambik nafas. Automatic angin masuk mulut. Bagus untuk tech diver yang pengsan pasal O-tox.
-If I tell you I'm good, you would probably think I'm boasting. If I tell you I'm no good, you know I'm lying-
John F SeaDemon
Global Moderator
Global Moderator
 
Posts: 5478
Joined: Mon Aug 28, 2006 11:46 pm
Location: Underwater
Gender: None specified

Re: KLCC - Aquaria

Post Number:#18  Postby Bobo® » Mon Sep 25, 2006 10:08 pm

Fuyooo... dia punya regulator ada kipas...!


Senang beb. Tak payah ambik nafas. Automatic angin masuk mulut. Bagus untuk tech diver yang pengsan pasal O-tox.


ha l;epas tu kalau panas tak yah masukkan air dalam wetsuit, on kan je kipas tu... lagi satu kalau malas nak kick, boleh gak on kipas tu, dia boleh p sampai 250hp...

hahahaha....porah...
Dive Tenggara Adventure [1696725-D] twitter - @divetenggara
Need Seac-Sub, Pelican, Fantasea Line, DAN Insurance, call me www.divetenggara.com :: 019-2121109 :: info@divetenggara.com
Bobo®
SCUBA PROFESSIONAL
SCUBA PROFESSIONAL
 
Posts: 2796
Joined: Mon Sep 25, 2006 1:51 pm
Location: Dalam air ler....
Gender: None specified


Return to Scuba Diving Discussions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest