MalaysianUnderwater.com (MUW) • View topic - Underwater hunting.

Underwater hunting.

General discussion on Freediving, Equipment, Stories, Training and Techniques

Underwater hunting.

Post Number:#1  Postby mephisto » Thu Sep 14, 2006 5:09 pm

Hiiii...

Does anyone know where i can source a spear***? Closed head, open head...hawaiian sling..any type...

Thanks.
mephisto
 
Topic author

Re: Underwater hunting.

Post Number:#2  Postby pacai » Wed Sep 20, 2006 10:59 am

hahaha.. isnt this stuff illegal in malaysia... hehehee... hahahahaha..

cheers,
:)
pacai
pacai
 
Topic author

Re: Underwater hunting.

Post Number:#3  Postby mephisto » Wed Sep 20, 2006 12:43 pm

just asking only...heh....do you see any otek's around?
mephisto
 
Topic author

Re: Underwater hunting.

Post Number:#4  Postby katakpink » Wed Sep 20, 2006 12:46 pm

Wei Mephisto, the question here is not where to get but how to bring in maaaaa!!! Anybody has an idea?
katakpink
 
Topic author

Re: Underwater hunting.

Post Number:#5  Postby mephisto » Wed Sep 20, 2006 12:52 pm

Yes master..betul..betul...how to bring...betul betul....
mephisto
 
Topic author

Re: Underwater hunting.

Post Number:#6  Postby pacai » Wed Sep 20, 2006 12:57 pm

how to bring? meaning to bring in malaysia or to bring along when go diving? hehhee.. this is the vely vely sensitip isu maa... nee to be the vely vely carefull.. 1 gun equal to rm5k denda ... better campak dalam air.. later can carik balik.. hehehe..
pacai
 
Topic author

Re: Underwater hunting.

Post Number:#7  Postby katakpink » Wed Sep 20, 2006 6:12 pm

I mean import. To bring along on dive trip..sendri mau ingat (mcm biasa at your own risk laa....). So, ada apa2 panduan & cadangan?
katakpink
 
Topic author

Re: Underwater hunting.

Post Number:#8  Postby mocha » Thu Sep 21, 2006 2:30 am

get a license le.... tapi buat masa ni dah freeze... that means... no way for now, unless underwater, undercounter or submarine.... ::)
mocha
 
Topic author

Re: Underwater hunting.

Post Number:#9  Postby pacai » Thu Sep 21, 2006 8:57 am

hmm.. license dah kena freeze.. unless u buat sendiri spear tu.. hehehe.. custom made la challenging. hehehe... ada brani? hehehe

;)
pacai
 
Topic author

Re: Underwater hunting.

Post Number:#10  Postby katakpink » Fri Sep 22, 2006 12:03 pm

Sesiapa bleh conduct workshop utk build new S****G**. Maklum la adik baru jer start diving. Sesiapa ada knowledge tu elok la kalo di pas2kan kan kekawan.
katakpink
 
Topic author

Re: Underwater hunting.

Post Number:#11  Postby pacai » Fri Sep 22, 2006 3:47 pm

Sesiapa bleh conduct workshop utk build new S****G**. Maklum la adik baru jer start diving. Sesiapa ada knowledge tu elok la kalo di pas2kan kan kekawan.


this kinda knowledge tak leh buat open open.. hehe .. bahaya... sapa yang betul betul berminat, dia akan tau la mana nak carik .. hehehe :)
pacai
 
Topic author

Re: Underwater hunting.

Post Number:#12  Postby katakpink » Fri Sep 22, 2006 4:05 pm

Bagi la soalan Bocor skit....hehehe
katakpink
 
Topic author

Re: Underwater hunting.

Post Number:#13  Postby mephisto » Fri Sep 22, 2006 4:08 pm

bab buat sendiri ni aku cuak sikit laa....to many physical forces at play....takut body dia tak boleh handle the stress from the rubbers....takut trigger mechanism tak kuat......kalau bende tu fail and injure kita takpe...ni kang terkena orang lain susah...tu dah masuk bab manslaugter dah...
mephisto
 
Topic author

Re: Underwater hunting.

Post Number:#14  Postby katakpink » Fri Sep 22, 2006 4:15 pm

Tu pasal gua tanya sape2 yg ada expertise with ISO Certification. Bende ni bukan bleh belasah jer....mesti mau follow blue print...tu pun kalo ade.
katakpink
 
Topic author

Re: Underwater hunting.

Post Number:#15  Postby mephisto » Fri Sep 22, 2006 6:06 pm

kalau itu macam boleh buat ....aku berhenti keje bukak kilang manufacturing s.g laa beb....lepas tu jual underground.....lepas tu kene tankap polis...lepas tu kena charge bawah Akta Senjata Api...lepas tu masuk jail...lepas tu keluar jail....lepas tu ...... import s.g pulak.....baru triad....young and dangerous.
mephisto
 
Topic author

Re: Underwater hunting.

Post Number:#16  Postby pacai » Sat Sep 23, 2006 10:29 am

i do not know a couple of ppl who can make this kinda thing, and i've never seen a few of hand made speargun. and i've never tried using them.

:-?



hahahahahaha...
;D
pacai
 
Topic author

Re: Underwater hunting.

Post Number:#17  Postby anas » Sat Sep 23, 2006 10:56 am

ni apa main tembak-tembak nih.. >:(

tak kesian kat ikan tu?
anas
 
Topic author

Re: Underwater hunting.

Post Number:#18  Postby mephisto » Sat Sep 23, 2006 1:51 pm

Laaa ....kau tak tau keee? kita orang dah tak beli ikan kat pasar dah.......nak boikot pukat tunda......lagi lagi sekarang ni dah terbukti tembak ikan adalah teknik yang ade very low impact on the enviroment and ecology compare to other methods of fishing.
mephisto
 
Topic author

Re: Underwater hunting.

Post Number:#19  Postby SeaDemon » Sat Sep 23, 2006 3:54 pm

kalau itu macam boleh buat ....aku berhenti keje bukak kilang manufacturing s.g laa beb....lepas tu jual underground.....lepas tu kene tankap polis...lepas tu kena charge bawah Akta Senjata Api...lepas tu masuk jail...lepas tu keluar jail....lepas tu ...... import s.g pulak.....baru triad....young and dangerous.


Lu kena jumpa dengan Joe Scarface dari the Wavebreaker Mafia Family. Dia hari tu 4 hari kena sumbat pasal bawak s****g**.
SeaDemon
 
Topic author

Re: Underwater hunting.

Post Number:#20  Postby pacai » Sat Sep 23, 2006 7:52 pm

Laaa ....kau tak tau keee? kita orang dah tak beli ikan kat pasar dah.......nak boikot pukat tunda......lagi lagi sekarang ni dah terbukti tembak ikan adalah teknik yang ade very low impact on the enviroment and ecology compare to other methods of fishing.


true true... hehehe... we just tembak ikan yang over 1kg and let the juvenile lives. hehehe
pacai
 
Topic author

Re: Underwater hunting.

Post Number:#21  Postby admin » Sat Sep 23, 2006 8:18 pm

]

Lu kena jumpa dengan Joe Scarface dari the Wavebreaker Mafia Family. Dia hari tu 4 hari kena sumbat pasal bawak s****g**.


atau pun joe ngentot kuat , pantang ada peluang ngentot je dia hahahahah sori joe .. aku pun sama gak nak buat macam mana dah keinginan ... ;D ;D ;D
admin
 
Topic author

Re: Underwater hunting.

Post Number:#22  Postby SeaDemon » Sun Sep 24, 2006 10:59 am

atau pun joe ngentot kuat , pantang ada peluang ngentot je dia hahahahah sori joe ..


..yg itu goes without saying la...sebab tu Comrade suka pergi LOB dengan bot Joe dan tidur kat kabin setentang dengan kabin Joe...dia suka di entotin Sampai sanggup dia bawak bot pagi-pagi buta ganti Joe yang keletihan.
Last edited by SeaDemon on Sun Sep 24, 2006 10:59 am, edited 1 time in total.
SeaDemon
 
Topic author

Re: Underwater hunting.

Post Number:#23  Postby anas » Mon Sep 25, 2006 11:31 am

atau pun joe ngentot kuat , pantang ada peluang ngentot je dia hahahahah sori joe ..


..yg itu goes without saying la...sebab tu Comrade suka pergi LOB dengan bot Joe dan tidur kat kabin setentang dengan kabin Joe...dia suka di entotin Sampai sanggup dia bawak bot pagi-pagi buta ganti Joe yang keletihan.


Because he was driving the boat, did you know that we were once lost of direction...?
anas
 
Topic author

Re: Underwater hunting.

Post Number:#24  Postby Jim » Mon Sep 25, 2006 11:38 am

...next trip, dont forget to bring along passport.....
Jim
 
Topic author

Re: Underwater hunting.

Post Number:#25  Postby SeaDemon » Mon Sep 25, 2006 11:39 am

Wouldn't surprise me. He doesn't even know how to operate a computer, and drives slower than my late grandfather would be driving now. I remember rocking from side to side in my bunk as the vessel swayed like its helmsman was DUI.
SeaDemon
 
Topic author

Re: Underwater hunting.

Post Number:#26  Postby katakpink » Tue Sep 26, 2006 8:56 pm

ni apa main tembak-tembak nih.. >:(

tak kesian kat ikan tu?



Ah..ah..apa laa diorg tuuu...nak main tembak2 pegi la lapang sasar ke...video game arcade ke...ish2 tak prihatin langsung pada ikan2 tuuu..
katakpink
 
Topic author

Re: Underwater hunting.

Post Number:#27  Postby flying_tapir » Fri Sep 29, 2006 4:29 pm

ishk ishk ishk.. diver diver yg di landa keganasan.. :-X
flying_tapir
 
Topic author

Re: Underwater hunting.

Post Number:#28  Postby anas » Fri Sep 29, 2006 6:27 pm

ishk ishk ishk.. diver diver yg di landa keganasan.. :-X


kenapa? nak join ke?
anas
 
Topic author

Re: Underwater hunting.

Post Number:#29  Postby pacai » Wed Oct 04, 2006 10:11 am

sesapa yang prihatin dgn ikan ikan tuh, dan rasa tak mo menyakiti ikan ikan tuh.. tapi rasa nak tembak ikan jugak.. bole.. aku ada jual pistol air... hehehehe..

:D
pacai
 
Topic author

Re: Underwater hunting.

Post Number:#30  Postby expdiver » Wed Oct 04, 2006 11:06 am

brand BMW ada apa!! jumpa kat pulau perhentian tapi sorry lah tak boleh nak beritahu siapa punya, kang ada yang kena kutuk free dalam air!!! hehehehe
expdiver
 
Topic author

Next

Return to General Freediving

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron