MalaysianUnderwater.com (MUW) • View topic - How often do you service your equipment?

How often do you service your equipment?

How often do you service your equipment?

Post Number:#1  Postby SeaDemon » Sun Sep 17, 2006 2:37 pm

You buy your equipment: regulator, dive computer etc. How long do you use them before you actually send them to a dive shop for servicing?
SeaDemon
 
Topic author

Re: How often do you service your equipment?

Post Number:#2  Postby HoleMaster » Mon Sep 18, 2006 1:20 pm

Only serviced my regulator after 60 dives. Nothing's wrong with my regulator but trying to make habit by servicing at least a year
HoleMaster
 
Topic author

Re: How often do you service your equipment?

Post Number:#3  Postby anas » Mon Sep 18, 2006 3:55 pm

rajin nye holemaster service dia punya reg. after 60 dives that is less than a year la bro!

nanti nko punya reg jadi overserviced...  heh heh heh..
anas
 
Topic author

Re: How often do you service your equipment?

Post Number:#4  Postby katakpink » Mon Sep 18, 2006 6:25 pm

Ah..ah...kaya dive shop!
katakpink
 
Topic author

Re: How often do you service your equipment?

Post Number:#5  Postby HoleMaster » Mon Sep 18, 2006 6:32 pm

Ah..ah...kaya dive shop!


tapi ape2hal gua service free ngan lu...amacam? ;)
HoleMaster
 
Topic author

Re: How often do you service your equipment?

Post Number:#6  Postby katakpink » Mon Sep 18, 2006 7:35 pm

hehehe...tau takpe
katakpink
 
Topic author

Re: How often do you service your equipment?

Post Number:#7  Postby pacai » Wed Sep 20, 2006 10:26 am

aku ada regulator service manual untuk common brand. nanti kalau aku rajin aku up kat rapidshare dan korang bole la donlod. untuk noobie nak blajar. untuk orang lama cam mereka yang berbintang 5 tu tak perlu dah. tutup mata bole service reg. hehehe... lepas ni kita belajar service compressor lak.. bole buat bengkel nih.. amacam mod? hahaha...

cheers,
;)
pacai
pacai
 
Topic author

Re: How often do you service your equipment?

Post Number:#8  Postby admin » Wed Sep 20, 2006 1:41 pm

aku ada regulator service manual untuk common brand. nanti kalau aku rajin aku up kat rapidshare dan korang bole la donlod. untuk noobie nak blajar. untuk orang lama cam mereka yang berbintang 5 tu tak perlu dah. tutup mata bole service reg. hehehe... lepas ni kita belajar service compressor lak.. bole buat bengkel nih.. amacam mod? hahaha...

cheers,
;)
pacai


weh bagus tuh bro .. boleh la gua belajar sikit, sememang nya aku nih tau pakai je .. apa ada dalam reg tuh pun wa tak tau heheh .. bro bagi pandang wa bintang tuh tak menunjukan apa2 cuma sekadar hiasan jek . ;D ;D
admin
 
Topic author

Re: How often do you service your equipment?

Post Number:#9  Postby HoleMaster » Wed Sep 20, 2006 4:50 pm

aku ada regulator service manual untuk common brand. nanti kalau aku rajin aku up kat rapidshare dan korang bole la donlod. untuk noobie nak blajar. untuk orang lama cam mereka yang berbintang 5 tu tak perlu dah. tutup mata bole service reg. hehehe... lepas ni kita belajar service compressor lak.. bole buat bengkel nih.. amacam mod? hahaha...

cheers,
;)
pacai


Bintang je Pacai, gua pung tgh belajo :o
HoleMaster
 
Topic author

Re: How often do you service your equipment?

Post Number:#10  Postby pacai » Thu Sep 21, 2006 10:44 am

hehehe.. bintang menunjukkan ke senioran tuh.. hehehe... masing masing dah DM, and over 100 dives... power la tuh.. hehee.. besar lak file service manual tuh. hmm.. takpe.. nanti aku asing asing kan ikut brand. aku tengh upload nih.. lamanya.. nanti dah siap aku up kan link dia kat sini... kita belajar sama sama.. by the way, ada member aku cakap ada orang nak jual tanah kat lang tengah. ada sesapa berminat? bole bukak dive shop.

;D
pacai
 
Topic author

Re: How often do you service your equipment?

Post Number:#11  Postby pacai » Thu Sep 21, 2006 1:05 pm

well guys... here's the link as i promised:

http://rapidshare.de/files/33877787/reg ... anuals.rar

hope it helps.

:D
pacai
 
Topic author

Re: How often do you service your equipment?

Post Number:#12  Postby admin » Thu Sep 21, 2006 8:34 pm

Thanks bro .. :D
admin
 
Topic author

Re: How often do you service your equipment?

Post Number:#13  Postby SeaDemon » Sat Sep 23, 2006 4:00 pm

aku ada regulator service manual untuk common brand. nanti kalau aku rajin aku up kat rapidshare dan korang bole la donlod. untuk noobie nak blajar. untuk orang lama cam mereka yang berbintang 5 tu tak perlu dah. tutup mata bole service reg. hehehe... lepas ni kita belajar service compressor lak.. bole buat bengkel nih.. amacam mod? hahaha...

cheers,
;)
pacai


Lu Bintang Tiga..lagi senior. Been around since 1945 lepas Jepun surrender.
SeaDemon
 
Topic author

Re: How often do you service your equipment?

Post Number:#14  Postby khai kogaku » Thu Apr 10, 2008 7:35 pm

Unfortunately the file has been deleted. Inactivity-timeout exceeded.  :crybaby2:
khai kogaku
Sport Diver
Sport Diver
 
Posts: 136
Joined: Wed Jan 09, 2008 6:38 pm
Location: Shah Alam
Gender: None specified


Return to Maintenance and Servicing

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron