MalaysianUnderwater.com (MUW) • View topic - my underwater collection

my underwater collection

You can upload photos to the forum when you make your post. Click on "Attachments and Other Options" for the upload box.

my underwater collection

Post Number:#1  Postby pacai » Tue Sep 19, 2006 3:35 pm

i've a yahoo group which i kept all my underwater photo, but it hasnt been updated for quite a while now. anyway, it has some nice pic taken by a noobie (dat's me), pakai pun camera murah murah je. so kalau tak cantik, im sorry. baru menceburi. thank you.
:)

here's the address:

http://groups.yahoo.com/group/diving_redangcamp/

enjoy.
pacai
 
Topic author

Re: my underwater collection

Post Number:#2  Postby carpediem » Tue Sep 19, 2006 4:24 pm

cool dude.. nice work for a beginer..  ;)

camera ape ko pakai dude?
carpediem
 
Topic author

Re: my underwater collection

Post Number:#3  Postby rinaaz » Tue Sep 19, 2006 7:01 pm

emm.. dive kt redang island ni tak mahal ke ?...

feel free to view my pictures plak.. hehe... tapi tak la selawa dan secantik cam u punyer pics... huhuhuh.. :P

http://rinaaz.fotopages.com/?entry=9132 ... om/?page=0
rinaaz
 
Topic author

Re: my underwater collection

Post Number:#4  Postby katakpink » Tue Sep 19, 2006 7:29 pm

thanks for sharing rinazzz nice pic`s  :D
katakpink
 
Topic author

Re: my underwater collection

Post Number:#5  Postby rinaaz » Tue Sep 19, 2006 8:08 pm

:P ::) u r always welcome..  ;)
rinaaz
 
Topic author

Re: my underwater collection

Post Number:#6  Postby HoleMaster » Tue Sep 19, 2006 10:23 pm

thanks for sharing ur pics pacai and rinaaz :)
HoleMaster
 
Topic author

Re: my underwater collection

Post Number:#7  Postby pacai » Wed Sep 20, 2006 9:24 am

cool dude.. nice work for a beginer..  ;)

camera ape ko pakai dude?



so far aku dah try byk gak jenis camera. dan kebanyakan nye lebih kurang sama je quality dia.. yang penting ko kena pandai main dia punya white balance dan vivid control serta iso.

camera yg aku dah pakai antaranya:

Canon powershot Si-1S
Canon ixus 40
Panasonic Lumix (apentah no model dia, aku lupelak)
Sony cybershot p100
dll...

kalau korang tengok gambar macro dalam page yahoo group aku tu, ada yang pakai camera nikon dgn macro lens siap light strobe, casing je dah dekat rm10k.. (nikon dgn accessories tu member aku punya, aku just jadik model jek.)


kalau ada sesapa yg betul betul minat bab underwater photographing ni, bole contact member aku tuh, adrin, yg aku bagi website tu :

http://www.gipsydivers.com

dia bole ajar camne nak buat underwater photographing. korang buat la major dalam underwater photographing lepas korang nye advance.

hehehe.

:)
pacai
pacai
 
Topic author

Re: my underwater collection

Post Number:#8  Postby nyu » Wed Sep 20, 2006 9:38 am

Pacai..bro..u know where to get casing for panasonic limux??? :-?
nyu
 
Topic author

Re: my underwater collection

Post Number:#9  Postby pacai » Wed Sep 20, 2006 10:12 am

emm.. dive kt redang island ni tak mahal ke ?...

feel free to view my pictures plak.. hehe... tapi tak la selawa dan secantik cam u punyer pics... huhuhuh.. :P

http://rinaaz.fotopages.com/?entry=9132 ... om/?page=0


rinaaz,

dive kat redang sama je cam perhentian. price is about the same. but wat we can  offer u is a good service and great dive site. our dive shop memang tak besar mana dan takde bintang bintang cam the rest of padi dive resort. tapi we offer good service... our instructor kat dive shop tu byk buat discovery, looking for new dive site.. so byk la dive site yang kitaorang tau berbanding dgn dive shop lain. dan kitaorang ada buat wreck dive, underwater photographing dan bermacam macam lagi. nak upgrade lesen pun boleh kat tempat tu. complete diving service. nak gi sipadan, mabul, sangalaki, memana jelah bole jugak.

cam biasa, kalau berminat.. gi je kat website Gipsy Divers

http://www.gipsydivers.com

nama my fren tu, Adrin. phone number dia ada dalam website tu.

cheers,
;)
pacai
pacai
 
Topic author

Re: my underwater collection

Post Number:#10  Postby pacai » Wed Sep 20, 2006 10:16 am

Pacai..bro..u know where to get casing for panasonic limux??? :-?


model apa? gimme the model number and i'll try to look for u. tapi, bole gak kalau nak try tengok kat ebay.. memang kat malaysia susah nak carik casing model yg lama. paling dekat pun singapore yg byk benda camtu. tapi kita sama sama try carik la kalau ko memang nak carik ok.

cheers,
:)
pacai
pacai
 
Topic author

Re: my underwater collection

Post Number:#11  Postby rinaaz » Wed Sep 20, 2006 11:02 am

;) bestnyer redang ekk..package pun boleh tahan...tade mencecah beribu henggit... hehe...sabriiiiiiiii....my buddy...jom la pegi....  8-)
rinaaz
 
Topic author

Re: my underwater collection

Post Number:#12  Postby rinaaz » Wed Sep 20, 2006 5:41 pm

emm..naper ekk..dlm air kita nampak sumer benda besar..ke mask tu cermin pembesar  ? ke mmg dlm air keadaan camtu ?
rinaaz
 
Topic author

Re: my underwater collection

Post Number:#13  Postby katakpink » Wed Sep 20, 2006 6:18 pm

Ah..ah..laaa. I pun tertanya2 gak...nape ek? Dulu tak belajar pun. Kepada sifu2 diver yang senior please explain.
katakpink
 
Topic author

Re: my underwater collection

Post Number:#14  Postby pacai » Thu Sep 21, 2006 8:55 am

air bertindak sebagai pembesar. macam belaja sains darjah 6 ke tingkatan 1 yang letak pensel dalam gelas tuh. tengok effect dia dari tepi. satu pensel tu nampak lagi besar dan satu pensel tu nampak senget. selain pemsesaran air juga adalah agen pembiasan.  hehehe..

;D
pacai
 
Topic author

Re: my underwater collection

Post Number:#15  Postby LaraCroft » Thu Sep 21, 2006 3:00 pm

air bertindak sebagai pembesar. macam belaja sains darjah 6 ke tingkatan 1 yang letak pensel dalam gelas tuh. tengok effect dia dari tepi. satu pensel tu nampak lagi besar dan satu pensel tu nampak senget. selain pemsesaran air juga adalah agen pembiasan.  hehehe..

;D


Wow! I'm impressed! Simple, short and precise. I cudnt hv done it better in Bahasa that well..  ;) Heheh..

Macam Cikgu Sains. Well done Pacai :).  Bagus ada orang macam Pacai nie.. helpful.
Last edited by LaraCroft on Thu Sep 21, 2006 3:26 pm, edited 1 time in total.
LaraCroft
 
Topic author

Re: my underwater collection

Post Number:#16  Postby pacai » Thu Sep 21, 2006 3:40 pm

air bertindak sebagai pembesar. macam belaja sains darjah 6 ke tingkatan 1 yang letak pensel dalam gelas tuh. tengok effect dia dari tepi. satu pensel tu nampak lagi besar dan satu pensel tu nampak senget. selain pemsesaran air juga adalah agen pembiasan.  hehehe..

;D


Wow! I'm impressed! Simple, short and precise. I cudnt hv done it better in Bahasa that well..  ;) Heheh..

Macam Cikgu Sains. Well done Pacai :).  Bagus ada orang macam Pacai nie.. helpful.



all credits shall go to my sains teacher.. hehhee.. thank you thank you.. hehehe...  ;)
pacai
 
Topic author

Re: my underwater collection

Post Number:#17  Postby bobo » Mon Sep 25, 2006 2:12 pm

ehem!!!
bobo
 
Topic author

Re: my underwater collection

Post Number:#18  Postby SeaDemon » Mon Sep 25, 2006 2:34 pm

Hahaha...bapak UW photography dah masuk
SeaDemon
 
Topic author

Re: my underwater collection

Post Number:#19  Postby bobo » Mon Sep 25, 2006 3:48 pm

aku tersedak la, gambar aku orang dok tengok tapi aku tak tau cet... hehehe
bobo
 
Topic author

Re: my underwater collection

Post Number:#20  Postby pacai » Mon Sep 25, 2006 4:56 pm

aku tersedak la, gambar aku orang dok tengok tapi aku tak tau cet... hehehe


sorry bobo, tak inform ko, tapi aku dah tulis kat situ.. "thanks to bobo".. hehehee... sorry ek..
Last edited by pacai on Mon Sep 25, 2006 5:04 pm, edited 1 time in total.
pacai
 
Topic author

Re: my underwater collection

Post Number:#21  Postby bobo » Mon Sep 25, 2006 10:10 pm

ha sori tak jalan SAMAN trus hahaha....bak sini RM50 jote... ceh... nanti ko...plagiat gambar aku eh... lain kali thanks to bobo@divetenggara.com or divetenggara.com je.

apa cite redang camp... ancus trus..tak de ura-ura nak fight balik...??? mutiara pun dengar nak kena amik..???
bobo
 
Topic author

Re: my underwater collection

Post Number:#22  Postby pacai » Tue Sep 26, 2006 8:13 am

ha sori tak jalan SAMAN trus hahaha....bak sini RM50 jote... ceh... nanti ko...plagiat gambar aku eh... lain kali thanks to bobo@divetenggara.com or divetenggara.com je.

apa cite redang camp... ancus trus..tak de ura-ura nak fight balik...??? mutiara pun dengar nak kena amik..???


redangcamp dah jadi padang jarak padang tekukur. bola buat padang bola dah. takleh nak fight balik.mutiara tunggu masa jerk. aku dengar kat lang tengah ada nak jual tanah. ko beli la bobo, buat dive shop atau scuba diving school. hahahaha
pacai
 
Topic author

Re: my underwater collection

Post Number:#23  Postby bobo » Tue Sep 26, 2006 2:00 pm

ha sori tak jalan SAMAN trus hahaha....bak sini RM50 jote... ceh... nanti ko...plagiat gambar aku eh... lain kali thanks to bobo@divetenggara.com or divetenggara.com je.

apa cite redang camp... ancus trus..tak de ura-ura nak fight balik...??? mutiara pun dengar nak kena amik..???


redangcamp dah jadi padang jarak padang tekukur. bola buat padang bola dah. takleh nak fight balik.mutiara tunggu masa jerk. aku dengar kat lang tengah ada nak jual tanah. ko beli la bobo, buat dive shop atau scuba diving school. hahahaha


lang tengah tak best, dive site tak banyak kena p redang. belanja minyak banyak..lece la, aku nak pulau kerengga tu...
bobo
 
Topic author

Re: my underwater collection

Post Number:#24  Postby pacai » Tue Sep 26, 2006 4:41 pm

pulau kerengga dah ramai yang book. kena beratur tunggu turn.

;D
pacai
 
Topic author


Return to Underwater Photography

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron